A legjobb eszközök a babához - Fürdés

A fürdés a napunk azon eseménye, mely először nagyon nagy melónak tűnik. Minden szükséges dolgot előkészíteni, aztán a ficánkoló gyermeket megtartani úgy, hogy közben lehetőleg ne essek bele a kádba, majd szárazra törlés, olajozás, krémezés, közben reménykedés, hogy ne akkor legyen pisi vagy kaki. Ez az első időszakban nekünk tényleg nagy feladat volt, kész kardióedzés is, mert úgy leizzadtam, mintha egy Norbi DVD-re ugráltam volna. De aztán, mikor rám mosolyog fürdés közben és mikor elégedetten álomba szusszantja magát frissen fürösztve, bebugyolálva, az mindent megér!!!
A fürdéshez ezeket használjuk.

Fürdés

1. Fürdetőkád


Az IKEA LÄTTSAM Gyerekkád nagy-nagy előnye, hogy jól gumírozott. Csúszásgátló gumihullám van az alján és a kád belsejében is.









2. Fürdetőkrém

- Unguentum hydrophilicum nonionicum 



Olcsó, kevés kell belőle, a gyerekdoki írja fel. Semleges illata van és a lehető legjobb egy újszülött baba bőrének. Mi ezt használtuk a kezdetek kezdetén, egészen 3 hónapos koráig.
Nem nagy művészet a használata ( itt olvasható például ), de az elején nagyon is lehetetlennek tűnt megfürdetni ezzel a babát, ugyanis, ha az egész testét kened be és úgy engeded a vízbe, azonnal kicsúszik a kezedből és lehetetlen megtartani rendesen a picurt. Ez nagyon-nagyon veszélyes, pláne a kezdő szülőknek! Ezen okulva, a fürdővízben oldottam fel egy diónyi mennyiséget és így fürösztöttem meg a leánykámat. Na jó, az túlzás, hogy feloldottam, mert mindig maradtak kisebb darabok, de annyi baj legyen. :) Aztán rájöttem, ha egy fél literes flakonba töltöm kevés meleg vízzel együtt, úgy egyszerűen fel lehet rázni és ezt a sűrítményt hozzáönteni a fürdővízhez. De mire erre rájöttem, már fürdetőszert váltottunk. :)


- GABI Édes Álom fürdető

3 hónapos kortól ajánlják, ezért 3 hónapos korunk után próbáltuk ki. Nagyon jól tisztít, nem irritálja és nem szárítja ki - eddig még - a baba bőrét, jól habzik és eszméletlenül finom, nyugtató illata van. Valószínűleg ezért édes álom a neve, de igazából az anyuka alszik be tőle, nem a gyermek. :)
Igen jó reklámnak tartom, hogy fel van tüntetve rajta a 'Heim Pál gyermekkórház ajánlásával' felirat. Ez most a nagyon favorit!





- GABI SZAPPANMENTES babasampon



Az is lehetne a GABI termékek szlogenje, hogy '100 éve ez a tuti!'. Sajnos nem tudom, hogy mikor hozták létre a GABI márkát, de a férjemet is és engem is ezzel fürdettek baba korunkban és lehet, hogy a mi anyáinkat és apáinkat is. Nem akarok mást használni, CSAK Gabi termékeket!!! Nem csípi a baba szemét, tökéletesen tisztít, nagyon jót tesz a száraz bőrnek és iszonyúan jó az illata. Legszívesebben én is ezekkel fürdenék. :)





- LIBERO Baby Wash

Ezzel csak a kipróbálásig jutottunk. Egyáltalán nem habzik, nincs illata/szaga/bármije és szerintem nem is tisztít jól. Ráadásul irritatív, ha szembe jutna. Nálunk nagyon nem jött be. Nem is írok róla többet. A jó magyar Gabi elkényeztetett minket! :) - Itt jegyzem meg, hogy a 'jó magyar Gabi'-t az UNILEVER forgalmazza, ami egy brit és holland tulajdonú multinacionális vállalat.


3. Fürdés utáni ápolás



- JOHNSON'S BABY olaj

Ha a fenti mosdókenőcsöt használja az ember, akkor több, mint valószínű, hogy nincs szükség kiegészítő testápolásra, mert ez a csodakence biztosít annyi zsírt és nedvességet a pici bőrének, hogy az egészséges és bársonyos legyen. Általában a többi, boltokban kapható fürdető után valamilyen testápoló használata javasolt, mert kiszáradhat a baba bőre. Mi nem csak testápolás, de masszázs céljából is a JOHNSON'S BABY olajat használjuk. Jól beszívódik, nem hagy foltot és nagyon 'babás' az illata.





4. Testápoló



Sajnos a mosdókenőcs használata ellenére a napokban kiszáradt leánykám bőre - főleg a lába - így a dokinéni felírta ezt a bőrpuhító krémet. Ezt csak patikából lehet beszerezni. Illata, szaga nincs, hamar beszívódik és már másnap érezhető az eredmény.





5. Biztonsági fülpucoló

Ez a fülpucoló úgy van kialakítva, hogy még véletlenül se lehessen a baba fülébe túl mélyre nyúlni ... Ezt azért nem értem, mert minden fültisztítással kapcsolatos tanács úgy kezdődik, hogy "Ne nyúlj a baba hallójáratába! Csak a már elérhető piszkot távolítsd el!". Tehát alapból nem nyúlok a baba fülébe, de azért beszeretünk egy csomaggal. A 3. hónap végére kb. 5 db hiányzik belőle ... inkább a hagyományos fültisztító pálcikát használom mindenhez.
A BABY BRUIN fülpucolója nem szöszölt, nem hajlik el.





6. Vízhőmérő

Sok anyuka szerint teljesen felesleges vízhőmérőt venni, kézzel (könyökkel) is ellenőrizhető a fürdővíz hőmérséklete. Ez igaz. De nekem enyhén rossz a vérkeringésem - értsd: szinte nincs - a végtagjaimban, így sajnos mindig hideg a kezem, lábam, ezért elég nehéz megállapítanom, hogy jó-e a víz vagy sem. Amúgy sem egy nagy tétel, 400 Ft-ért vettük, aranyos halacskás ez is BABY BRUIN-os.